Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Peren tarte tatin met chocoladedeeg

  • Totale tijd minuten
Ricotta citroen pannenkoekjes | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) Peren

In Huis

  • 250 g Bloem
  • 2 el Cacaopoeder
  • 125 el Poedersuiker
  • 1 tl Zout
  • 8 el Water
  • 50 g Boter
  • eventueel toevoegen Slagroom
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst het deeg. Meng de bloem met de cacao, de poedersuiker en het zout. Doe de boter erbij en kneed alles met je vingertoppen tot je een grof zandkorrelig mengsel hebt. Voeg beetje bij beetje het koude water toe en kneed het geheel tot een bal. De bal mag niet kleverig zijn. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg een uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C en maak ondertussen de karamel.
  3. Doe het water en de suiker in een pan met dikke bodem en laat langzaam de suiker smelten. Roer tot je een mooi lichtbruine karamel hebt. Roer er dan de blokjes boter door.
  4. Doe de karamel in een taartvorm en verdeel over de gehele bodem.
  5. Schil en halveer de peren en verwijder het klokhuis. Leg de peren op de karamel met de bolle kant naar beneden. Zorg dat de dunne kanten in het midden liggen en de dikke kanten aan de rand. Als een soort stralen. Je kunt eventueel een klein stukje peer in het midden leggen.
  6. Strooi wat bloem op je werkvlak en rol het deeg uit tot een mooi ronde plak van ca. 25 cm doorsnede en 2-3 mm dik.
  7. Leg de deegplak over de peren. Stop de randjes netjes tussen de peren en de rand van de taartvorm. Prik wat gaatjes in het deeg met een vork, zodat de hete lucht tijdens het bakken kan ontsnappen!
  8. Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven. Laat 10 minuten afkoelen.
  9. Leg een bord op de taartvorm en keer de taart om.
  10. Serveer warm met eventueel wat slagroom.
  11. Voor het deeg: 250g bloem, 2 el cacaopoeder, 2 el poedersuiker, 1 mespunt zout, 125g boter, 7-10 el koud water  Voor de karamel: 1 el water, 100g poedersuiker, 50g boter