Skip to main content

Peren tarte tatin met honing en walnoten

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 5 peren

In Huis

  • 80 gram poedersuiker
  • 1 el honing
  • 50 gram walnoten
  • 5 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • bloem om te besprenkelen
  • slagroom om te serveren
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de peren, halveer en verwijder het klokhuis. Hak de walnoten grof.
  2. Maak de karamel. Doe de suiker en honig in een pannetje en verwarm al roerend tot de suiker opgelost is en je een mooi lichtbruine karamel hebt.
  3. Doe de karamel in een taartvorm van ca. 25 cm doorsnede en verdeel over de gehele bodem. Leg er de peren op met de bolle kant naar beneden. Zorg dat de dunne kanten in het midden liggen en de dikke kanten aan de rand. Als een soort stralen. Leg eventueel een stuk peer om het midden op te vullen.
  4. Vul de holtes van de peren met de gehakte walnoten.
  5. Kneed 5 plakjes bladerdeeg tot een bal. Strooi wat bloem op je werkvlak en rol het deeg uit tot een mooi ronde plak van ca. 25 cm doorsnede en 2-3 mm dik. Leg de deegplak over de peren. Stop de randjes netjes tussen de peren en de rand van de taartvorm. Prik wat gaatjes in het deeg met een vork. De hete lucht moet tijdens het bakken kunnen ontsnappen!
  6. Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven.
  7. Laat 10 minuten afkoelen. Leg een bord op de taartvorm en keer de taart om.
  8. Serveer warm met wat half geslagen slagroom.