Skip to main content

Perentaart met Frambozen

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 stuk(s) Peren
  • 1 bakje(s) Frambozen
  • 2 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 50 g Suiker
  • 2 el Water
  • 115 g Boter (ongezouten, op kamertemperatuur)
  • 115 g Donkere basterdsuiker
  • 170 g Zelfrijzend bakmeel
  • 2 el Halfvolle melk
  • optioneel Griekse yoghurt
  • Sinaasappel
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4.
  2. Vet een diepe ronde bakvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met vetvrij papier.
  3. Verwarm de suiker met het water in een pannetje op laag vuur tot deze vloeibaar is. Schenk hem vervolgens in de vorm.
  4. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Verdeel ze met het snijvlak naar boven enkellaags over de siroop en verdeel daar vervolgens de frambozen over.
  5. Klop in een kom boter en suiker romig.
  6. Klop de eieren los in een kommetje en voeg deze dan beetje bij beetje toe en meng er grondig doorheen.
  7. Voeg de bloem, geraspte sinaasappel en melk erdoor zodat een zacht mengsel ontstaat dat niet plakt. Voeg eventueel nog wat melk toe.
  8. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het fruit in de vorm en strijk de bovenkant glad.
  9. Zet in de over voor 50-60 min. of tot de taart goudbruin en gerezen is. Als de taart tegen het einde van de baktijd te snel bruin wordt, leg er dan losjes een vel aluminiumfolie over.
  10. Laat ongeveer 10 min. afkoelen in de bakvorm en leg dan omgekeerd een platte schaal op de vorm en draai om.
  11. Serveer warm in punten gesneden serveren, desgewenst met een schep Griekse yoghurt of een bolletje vanille ijs serveren.