Skip to main content

Perentarte-tatin met roomyoghurt en vanille

  • Totale tijd 70 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Peren
  • 200 ml Bulgaarse yoghurt

In Huis

  • 175 g Boter (ijskoud)
  • 220 g Bloem
  • 1 stuk(s) Eieren
  • mespunt Zout
  • 3 el Suiker
  • 50 g Suiker
  • 125 ml Slagroom
  • 1 zakje(s) Vanillesuiker
  • 1 tl Kaneel
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de boter in kleine blokjes. Doe de bloem, 125 g van de boter, ei, beetje zout en 3 eetlepels suiker in de keukenmachine en kneed er een deeg van. Wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
  2. 2. Schil de peren. Halveer en verwijder het klokhuis. Snij elk stuk weer door de helft.
  3. 3. Verwarm in een steelpan de rest van de boter met 50 g suiker. Niet roeren! Laat het geheel licht karamelliseren en giet het in een dichte bakvorm. Leg de peren met de bolle kant naar beneden op de karamel. Strooi eventueel wat kaneel over de peren.
  4. 4. Rol het deeg uit tot een ronde lap die twee centimeter groter is dan de bakvorm en leg de deeglap over de peren. Stop de randen een beetje in en bak de taart in ongeveer 40 minuten totdat het deeg mooi bruin is.
  5. 5. Laat 5 minuten afkoelen en keer de taart om op een plat bord.
  6. 6. Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig. Meng door de yoghurt. Serveer de taart warm met de roomyoghurt.