Skip to main content

Perzische fritate (kuku) met selderij en gekaramelliseerde ui

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 275 g Knolselderij
  • 6 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 2 stuk(s) Uien
  • 15 g Boter
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Koenjit
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 el Bloem
  • naar smaak Zeezout
  • naar smaak Peper uit de molen
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui. Verhit de boter en zonnebloemolie in een koekenpan (die ook in de oven kan) tot schuimend.
  2. 2. Voeg de ui toe en bak 15 minuten op laag vuur totdat de ui goudbruin en zacht is. Pers de knoflook erboven en roer om. Schep in een schaal en laat afkoelen. Laat zoveel mogelijk vet in de pan achter.
  3. 3. Breng een pan met water aan de kook. Schil de knolselderij en snij in blokjes. Blancheer enkele minuten tot beetgaar. Giet af en spoel onder koud water om nagaren te voorkomen.
  4. 4. Verhit de ovengrill op de hoogste stand. Klop in een kom de eieren met de koenjit, het bakpoeder en de bloem los. Breng op smaak met peper en zout. Schep er de uien en knolselderij door.
  5. 5. Verhit het bakvet van de uien weer in de koekenpan (die ook in de oven kan) op laag vuur. Voeg zo nodig wat extra olie toe. Giet het eiermengsel er in en doe het deksel op de pan. Bak in 8-10 minuten een kuku. De bovenlaag moet nog zacht zijn. Zet onder de grill en bak totdat alles stevig is geworden. Let goed op, dit gaat snel. Laat het niet verbranden!
  6. 6. Serveer met nog wat zeezout en peper. Snij in punten.
  7. <br>Tip: Lekker met een eenvoudige salade en gebakken aardappelen.