Skip to main content

Perzische uiensoep met raapsteel en hartige wentelteefjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Uien
  • 1 stuk(s) Speltbrood
  • 2 bosje(s) Raapstelen
  • 1 el Verse munt
  • 6 stuk(s) Eieren
  • 1 tl Kurkumapoeder

In Huis

  • 1 liter Kokend water
  • Boter (klontje)
  • 1 tl Kristalsuiker
  • 1 el Bloem
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je hebt twee keer (witte) ui nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden voor het brood.
  3. 2. Schil de uien, snij doormidden en dan in dunne ringen. Hou een halve ui apart, die ga je straks snipperen. Fruit de uienringen in een soeppan met dikke bodem in een goede klont boter. Voeg de suiker en kurkuma toe en bak totdat de uien zacht zijn en beginnen te bruinen. Voeg dan flink zout, peper en ook de bloem toe, roer goed door en voeg het kokende water toe. Breng al roerend aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
  4. 3. Doe het brood in de voorverwarmde oven en bak in circa 12 minuten af.
  5. 4. Verwijder de worteltjes van de raapsteel en was met behulp van een slacentrifuge. Snij de steeltjes in een aantal stukken en snij het blad grof. Zet even weg.
  6. 5. Maak de garnering voor de soep: snipper de achtergebleven halve ui en bak deze lekker bruin. Hak de munt fijn en voeg deze bij de ui. Bak zachtjes door totdat het mengsel donker is, zet weg.
  7. 6. Klop 1/3 van de eieren los in een kom met wat zout en peper. Snij het brood in plakken en dan in repen en doop in het eiermengsel. Bak mooi bruin in een koekenpan en zet even in de oven om warm te houden.
  8. 7. Maak de soep goed op smaak met peper en zout (mag best wat zout want er zit geen bouillonblokje in!) en roer de raapsteel door de soep. Breng weer aan de kook en breek dan voorzichtig 1 ei per persoon in de soep. Laat de eieren stollen op de plek waar ze liggen, met een deksel op de pan, dan gaat het sneller.
  9. 8. Garneer de soep met gebakken ui en munt en serveer met de hartige wentelteefjes.