Perzische uiensoep met snijbiet, kwartelei en crostini

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Perzische uiensoep met snijbietblad, kwartelei en crostini | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 800 gram uien
  • 80 gram parelgort
  • 1 stuks rogge vloer brood
  • 1 bosje jonge snijbiet
  • 1 el verse munt
  • 6 stuks kwarteleieren

In Huis

  • boter om te bakken
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 el bloem
  • 80 gram parelgort
  • 1 liter kokend water
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de uien, snij doormidden en dan in dunne ringen. Hou een halve ui apart, die ga je straks snipperen.
  3. Fruit de uienringen in een soeppan met dikke bodem in een goede klont boter. Voeg de suiker en kurkuma toe en bak totdat de uien zacht zijn en beginnen te bruinen. Voeg dan flink wat zout, peper en ook de bloem toe, roer goed om en voeg het kokende water en de parelgort toe. Breng al roerend aan de kook en laat ca. 30 minuten sudderen, tot de parelgort gaar is.
  4. Doe het brood in de oven en bak in circa 10 minuten af. Snij in halve plakken.
  5. Snij de snijbiet in stukjes. Zet even weg.
  6. Maak de garnering voor de soep: snipper de achtergebleven halve ui en bak deze lekker bruin. Hak de munt fijn en voeg deze bij de ui. Bak zachtjes door totdat het mengsel donker is, zet weg.
  7. Maak de soep goed op smaak met peper en zout (flink wat zout want er zit geen bouillonblokje in!) en roer de snijbiet door de soep. Breng weer aan de kook en breek dan voorzichtig de kwarteleitjes in de soep. Laat de eieren stollen op de plek waar ze liggen, met een deksel op de pan, dan gaat het sneller.
  8. Garneer de soep met de gebakken ui en munt en serveer met het brood.