Peterseliepuree met witlof, Greek White, cranberries en walnoten

Vegan

  • Totale tijd minuten
Peterseliepuree met witlof, Greek White, cranberries en walnoten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Doré kruimige aardappelen
  • 500 gram wortelpeterselie
  • 4 stronkje witlof
  • 30 gram peterselie
  • 80 gram cranberries
  • 80 gram walnotenstukjes
  • 150 gram Greek White

In Huis

  • vegan boter en olie om te bakken
  • 4 tl balsamicoazijn
  • 2 el witte wijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • 3 tl agavesiroop
  • 2 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Was de aardappels grondig en schil de wortelpeterselie. Snij in gelijke, niet al te grote, stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook gaar in ca. 15 minuten.
  2. Verwijder alleen het uiterste kontje van de witlof en halveer in de lengte. Bak in een flinke klont vegan boter en scheutje olie in een afdekbare koekenpan tot een beetje bruin op het snijvlak. Voeg de balsamicoazijn toe. Dek af en laat in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren en karamelliseren. In principe wordt het vanzelf nat genoeg, maar zo niet, voeg dan een eetlepel water toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Hak de peterselie goed fijn (voor de puree straks).
  4. Meng witte wijnazijn, olijfolie, agavesiroop, zout en peper. Hak de cranberries in stukjes.
  5. Haal de witlof uit de pan als ze gaar is.
  6. Doe de cranberries, walnoten en de dressing in de witlof-pan en bak een beetje zacht. Warm de witlof nog even mee.
  7. Giet de aardappel en wortelpeterselie af, maar bewaar wat kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree met een klont vegan boter en wat kookvocht. Breng op smaak met zout, peper en de mosterd. Roer de peterselie erdoor.
  8. Verdeel de puree over de borden, leg de witlof erop, brokkel de Greek White erover en giet de dressing met walnoten en cranberries erover.