Pie met geroosterde schorseneren uit de oven

Vegetarisch, Rund, Varken, Vis, Kip

  • Totale tijd 60 minuten
Tosti champignons met gebakken uien en Terschellinger Windkracht 10 | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Schorseneren
  • 4 stuk(s) Pie

In Huis

  • 2 el Citroensap
  • 2 el Olie
  • 150 ml Witte wijn
  • 2 takje(s) Rozemarijn
  • naar smaak Nootmuskaat
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Schil de schorseneren met een dunschiller en leg ze onmiddellijk in een pan met water met het citroensap. Houd een klein beetje citroensap over.
  3. Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de schorseneren ca. 2 minuten rondom aan.
  4. Leg ze in een ovenschotel en knijp er nog wat citroensap over. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Schenk de witte wijn erbij en verdeel er de blaadjes van de rozemarijn over.
  6. Bak 40 – 45 minuten in de oven. Check tussentijds of het niet droog kookt en aanbrand. Schenk zo nodig wat wijn bij.
  7. Bereid in de tussentijd de pie volgens gebruiksaanwijzing.
  8. Zet aan het einde van de baktijd nog even onder de hete grill zodat de schorseneren mooi bruin worden.
  9. Serveer de pie met de schorseneren en een eenvoudige groene salade of het witlof peersalade uit het volgende recept