Pie met geroosterde schorseneren uit de oven
Vegetarisch, Rund, Varken, Vis, Kip
- Totale tijd minuten
![Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/De_Krat_20181129-10842-Vega-Gemak.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=50&w=960&s=9d5b3ef99338b018f6ee59a91cbad00e)
Ingrediënten
In de box
- 800 g Schorseneren
- 4 stuk(s) Pie
In Huis
- 2 el Citroensap
- 2 el Olie
- 150 ml Witte wijn
- 2 takje(s) Rozemarijn
- naar smaak Nootmuskaat
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Schil de schorseneren met een dunschiller en leg ze onmiddellijk in een pan met water met het citroensap. Houd een klein beetje citroensap over.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de schorseneren ca. 2 minuten rondom aan.
- Leg ze in een ovenschotel en knijp er nog wat citroensap over. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Schenk de witte wijn erbij en verdeel er de blaadjes van de rozemarijn over.
- Bak 40 – 45 minuten in de oven. Check tussentijds of het niet droog kookt en aanbrand. Schenk zo nodig wat wijn bij.
- Bereid in de tussentijd de pie volgens gebruiksaanwijzing.
- Zet aan het einde van de baktijd nog even onder de hete grill zodat de schorseneren mooi bruin worden.
- Serveer de pie met de schorseneren en een eenvoudige groene salade of het witlof peersalade uit het volgende recept