Pikante kippendijen met bietensalade en bulgur

Kip

  • Totale tijd 90 minuten
De_Krat_20181129-10794-Gemak

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) kippendijfilet
  • 500 g bieten
  • 1 pakje(s) verse geitenkaas
  • 1 zakje(s) rucola

In Huis

  • 200 g bulgur
  • 2 takje(s) tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 4 el notenolie
  • naar smaak peper
  • naar smaak zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de bieten in ca. 1 uur gaar in water met wat zout.
  2. Maak terwijl de bieten koken de kip. Ris de blaadjes van de tijm, pers de citroen uit, verwijder zaad en zaadlijsten van de peper en snijd en hak fijn, pers de knoflook, snipper de sjalotten en meng met de olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  3. Giet de marinade bij de kippenpoten en wrijf ze er helemaal mee in. Laat 30 minuten afgedekt op een koele plek staan. Schep halverwege om.
  4. Verwarm de oven op 190°C. Leg de kippenpoten in een ovenschaal. Schep de helft van de marinade erover en doe de gepelde tomaat erbij. Voeg nog wat zout en peper toe. Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal in het midden van de hete oven. Haal na 20 minuten het folie eraf, schep de rest van de marinade over de kip, zet de oven op 170°C. en laat nog 25-30 minuten verder garen.
  5. Maak terwijl de kip gaart de dressing voor de bietensalade. Pers de knoflook en meng met de rest van de ingrediënten.
  6. Laat de bieten afkoelen in pel met je vingers de schil eraf. Snijdt de bieten in hapklare stukken.
  7. Schep de dressing door de bieten en breng op smaak met peper en zout.
  8. Brokkel er wat geitenkaas over en verdeel er wat rucola over.
  9. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en serveer met de tomatensaus, de kip en de salade.
  10. Voor de kip: 2 takjes tijm, 1 tl oregano, ½ -1 citroen, 1 tl chilipoeder, ½ -1 verse rode peper, 2 sjalotten, 2 tenen knoflook, 6 el extra vergine olijfolie, 400g gepelde tomaten