Skip to main content

Pilaf met bloemkool-kikkererwten stoof

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Ui
  • 50 g Rozijnen
  • 300 g Rijst
  • 300 g Flespompoen
  • 200 g Waspeen
  • 1 blikje(s) Tomatenpuree
  • 1 bosje(s) Peterselie
  • 1 bakje(s) Specerijenmengsel
  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 2 zakje(s) Kikkererwten
  • 100 g Amandelen

In Huis

  • om te bakken Olie
  • 600 ml Water
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 4 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Harissa
icon package

Recept stappen

  1. In het specerijen-bakje zit: 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderzaad, 1 tl paprikapoeder
  2. Snipper de ui en fruit de helft in een soeppan in wat olie. Voeg als de ui zacht is de rozijnen en de rijst toe, samen met het water en het bouillonblokje (75 gram rijst pp en 150 gram water pp). Laat op laag vuur met deksel in circa 15-20 minuten gaar worden. Check af en toe of het niet droog kookt, of als het te nat blijft haal je de deksel eraf.
  3. Schil de pompoen en wortel en snij in blokjes van circa 2cm. (NB je hebt ook pompoen nodig voor een andere gerecht deze week). Verwarm in een stoofpan wat olie en fruit daarin de andere helft van de ui. Pers als de ui glazig is de knoflook erbij. Roer even om, maak in het midden een ruimte vrij en bak daar de tomatenpuree ca. 2 minuten aan, zo gaat het zuur er wat af.
  4. Hak ondertussen de steeltjes van de peterselie in stukjes. (NB je hebt ook peterselie nodig voor een ander gerecht deze week). Roer de tomatenpuree door de uien en voeg het specerijenmengsel en de peterselie steeltjes toe. Voeg dan de wortel toe, roer om en voeg het water toe (500 ml bij 4p). Dek af en laat een paar minuten stoven. Voeg dan de pompoen toe en laat weer een paar minuten stoven. Voeg flink wat zout (naar smaak) toe. Ga ondertussen de bloemkool in roosjes breken (niet al te groot). Als je met een vork redelijk makkelijk in de wortel en de pompoen kan prikken voeg je de bloemkool toe. Breng aan de kook, draai zacht en laat met deksel nog circa 6 minuten stoven.
  5. Spoel ondertussen de kikkererwten af en voeg die toe als de bloemkool beetgaar is. Warm even goed door. Hak de amandelen grof en roer door de rijst. Hak de peterselieblaadjes fijn om te garneren.
  6. Garneer de pilaf en bloemkoolstoof met peterselie en serveer er harissa voor de liefhebber.