Pilav met aubergine, paprika, amandelen en geroosterde kikkererwten

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Pilav met aubergine paprika amandelen en kikkererwten | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 800 gram kikkerwten
  • 1 stuks sjalot
  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks gele paprika
  • 3 stuks pruimtomaat
  • 300 gram basmatirijst
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 stuks courgette
  • 100 gram amandelen
  • 3 el peterselie
  • 1 stuks komkommer

In Huis

  • 2 tl kurkuma
  • olie om te bakken
  • 2 blokje groentebouillon
  • 1000 ml water
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 el sojasaus
  • 0.25 tl chilivlokken (optioneel)
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl witte wijnazijn
  • 2 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Giet en spoel de kikkererwten af en meng in een mengkom met de kurkuma en een scheutje olie. Schud stevig! Spreid de kikkererwten uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 minuten tot ze knapperig zijn.
  3. Bereid de bouillon voor.
  4. Snipper de sjalot. Verhit wat olie in een afdekbare pan met dikke bodem en fruit de sjalot. Voeg het paprikapoeder, komijnpoeder, sojasaus en chilivlokken bij de sjalot en bak op laag vuur even mee. Schep goed om.
  5. Snij de aubergine en bak in een grote wok met een goede scheut olie zachtjes goudbruin en gaar. Snij de paprika en tomaten in blokjes. Snij de courgette in kwart maantjes.
  6. Voeg de paprika en tomaten bij de pan met sjalot en bak even mee. Voeg de rijst toe en schep om tot glazig. Maak ruimte in de pan en fruit de tomatenpuree een minuutje aan. Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst onder staat. Doe het deksel op de pan en laat zachtjes ca. 15 minuten koken. Voeg tussendoor zo nodig meer bouillon toe wanneer het droog kookt. Proef goed of de rijst gaar is!
  7. Hak de amandelen grof (zie tip). Hak de peterselie fijn.
  8. Voeg de courgette bij de aubergine en bak mee. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Maak in een kommetje een dressing van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, zout en peper. Was de komkommer, snij in halve maantjes en meng door de dressing.
  10. Verdeel de pilav over de borden en garneer met de aubergine, courgette, geroosterde kikkererwten, gehakte amandelen en peterselie en serveer met het komkommerslaatje.
  11. Rooster de amandelen even in een droge koekenpan.