Pistolet met entrecote reepjes en sla

Kalf

  • Totale tijd 25 minuten
Maaltijdbox met duurzame streekproducten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks kalfsentrecote (tijdig chambreren!)
  • 4 stuks desem pistolet bruin
  • 1 stuks banaansjalot
  • 1 el rozemarijn
  • 1 stuks rode biet
  • 1 zakje veldsla

In Huis

  • flinke klont boter
  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Breng het vlees op kamertemperatuur! Onze leverancier Bauke Bossink had door de voortdurende horecasluiting zijn vriescel vol met heerlijke kalfsentrecote liggen. Deze zit nu in jouw Krat. Dit mooie vlees verdient het tijdig gechambreerd te worden, liefst 2 uur van te voren!
  3. Verwarm een flinke klont boter met een beetje olie zachtjes in een grote braad- of hapjespan.
  4. Dep de kalfsentrecote droog en bestrooi met peper en zout. Zet het vuur wat hoger en doe de entrecote in de pan als de boter een beetje bruin is en niet meer schuimt. Bak aan elke kant 1 minuut mooi bruin. Laat vervolgens ca. 3 minuten op laag vuur rustig braden (of iets langer als je het minder rosé wil).
  5. Haal het vlees uit de pan en wikkel goed in aluminium folie. Leg weg.
  6. Bak in de tussentijd de pistolets voor 8-10 minuten in de oven.
  7. Snipper de sjalot, fruit daarna in het bakvet en voeg zout toe. Voeg als de sjalot goed glazig is de rozemarijn toe en bak stevig. Schud af en toe.
  8. Hak de knoflook fijn en bak op het laatst even mee. Breng op smaak met peper en evt. als nodig nog wat zout. Hou warm.
  9. Maak een vinaigrette van de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, mosterd, wat peper en zout. Snij de bietjes heel dun in lucifers, was de veldsla en maak het geheel aan met de vinaigrette.
  10. Snij de entrecote in reepjes. Snij de pistolet open en besprenkel de binnenkant met de sjalot-rozemarijn-knoflook mengsel. Voeg de entrecote reepjes samen met de sla in de pistolet en serveer.