Skip to main content

Pistolet met Oosterse gehaktballetjes en sla

Kalf

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram gehakt
  • 4 stuks desem pistolet bruin
  • 1 stuks banaansjalot
  • 1 stuks rode biet
  • 1 zakje veldsla

In Huis

  • 2 el specerijenmix (zie tip)
  • olie om te bakken
  • 1 el gember
  • 2 el ketjap manis
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de specerijenmix (zie tip), voeg het toe in het gehakt en meng goed.
  3. Rol van het gekruide gehakt per persoon 3 balletjes van pingpongbalformaat.
  4. Bak in de tussentijd de pistolets voor 8-10 minuten in de oven.
  5. Verwarm olie in een koekenpan. Schroei op stevig vuur de balletjes rondom bruin door af en toe de pan te schudden. Snipper intussen de sjalot zo fijn mogelijk. Schil en rasp de gember en voeg toe bij de ballen als ze dichtgeschroeid zijn en bak een poosje zachtjes mee. Blus als de sjalot glazig is af met de ketjap en 2 of 3 keer zoveel eetlepels water. Hou warm.
  6. Maak een vinaigrette van de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, mosterd, wat peper en zout. Snij de bietjes heel dun in lucifers, was de veldsla en maak het geheel aan met de vinaigrette.
  7. Snij de pistolet open en besmeer het met de ketjap uit de pan. Voeg de gehaktballetjes samen met de sla in de pistolet en serveer.
  8. De specerijenmix is een mengsel van 1 tl komijnzaad, 1 tl korianderzaad, 1 tl paprikapoeder, 1 tl korianderpoeder, 1/4 tl cayennepeper, 1/4 tl kaneelpoeder, 1/8 tl nootmuskaatpoeder, 1/4 tl kruidnagelpoeder, 1 tl zwarte peper en 1 tl zout.