Skip to main content

Pitabroodjes met falafel en coleslaw

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram spitskool
  • 200 g wortel
  • 125 gram zure room
  • 1 el citroensap
  • 1 el sjalot
  • 2 el peterselie
  • 2 bakjes falafelballetjes
  • 2 el koriander
  • 75 gram veldsla
  • 8 pitabroodjes

In Huis

  • 2 el mayonaise
  • olie om te bakken
  • 0.5 knoflookteen
  • 0.5 tl komijnpoeder
icon package

Recept stappen

  1. Snij de spitskool in dunne reepjes en rasp de wortel. Meng met de mayonaise en 2 el van de zure room (bij 4p), het citroensap en evt. een eetlepeltje water. Kneed een minuut of 2 stevig, dan wordt de spitskool zachter.
  2. Snipper de sjalot (1 el bij 4p!) en hak de peterselie fijn. Voeg bij de spitskool, samen met peper en zout naar smaak en zet even weg.
  3. Bak de falafel in olie rondom bruin.
  4. Hak de koriander en de knoflook fijn. Meng de rest van de zure room met een theelepeltje water, de knoflook, peper, zout, komijnpoeder en de gehakte koriander.
  5. Was de veldsla.
  6. Verwarm de pitabroodjes in de oven of broodrooster. Vul elk pitabroodje met veldsla, een schepje coleslaw, falafel en het zure roomsausje. Eet de rest van de coleslaw erbij.