Skip to main content

Pitabroodjes met home made falafel

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) ui
  • 1 bosje(s) peterselie
  • 1 bosje(s) koriander
  • 250 g kikkererwtenmeel
  • stuk(s) spitskool
  • 200 g wortel
  • 250 ml geitenyoghurt
  • 8 stuk(s) pitabrood
  • naar smaak hollandse sla

In Huis

  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl zout
  • 100 ml water
  • 2 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • naar smaak peper en zout
  • 1 tl pikant paprikapoeder
  • om te bakken olie
icon package

Recept stappen

  1. Snij de ui fijn en pers 2/3 van de knoflook uit. Pluk de koriander en de peterselie van de steeltjes en hak fijn.
  2. Meng het kikkererwtenmeel met het komijnpoeder, korianderpoeder, zout, de ui, de geperste knoflook en 3/4 van het peterselie en korianderblad.
  3. Voeg het grootste deel van het water en de olijfolie toe en kneed door.
  4. Voeg als het te droog is nog wat olie toe, als het te nat is nog wat kikkererwtenmeel. Maak per persoon ongeveer 6 balletjes van 2 cm doorsnede. Laat even opstijven in de koelkast.
  5. Snij de spitskool in dunne reepjes en rasp de wortel. Meng met de mayonaise, 2 el van de geitenyoghurt en peper en zout goed door elkaar en laat even intrekken.
  6. Bak nu de falafel. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan of wok en bak de balletjes in ca 10 minuten rondom gaar en bruin.
  7. Meng intussen de overgebleven yoghurt met de overgebleven knoflook, peper, zout en paprikapoeder.
  8. Verwarm de pitabroodjes in de oven of broodrooster. Doe in elk pitabroodje een blaadje sla en laat iedereen ze aan tafel vullen met de falafel en yoghurtsaus.
  9. Bestrooi met nog wat koriander en peterselie naar smaak.
  10. Serveer de spitskoolsalade erbij (mag ook in het broodje).
  11. PS. Houdt voor 3p de 4p hoeveelheden aan voor het maken van de balletjes. Eet wat over is later lekker bij de lunch of als snackje.