Skip to main content

Pitabroodjes met lamskofte, yoghurtsaus en roergebakken spinazie

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 8 stuk(s) Pitabrood
  • 800 g Spinazie
  • 250 ml Bulgaarse yoghurt
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 12 stuk(s) Lamskofte
  • naar smaak Asian salad

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Komijnpoeder
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden voor de pita broodjes (of gebruik de broodrooster).
  2. Was de spinazie en maak droog met een slacentrifuge.
  3. Hak de knoflook fijn en bewaar 1/3 voor het yoghurtsausje en 2/3 voor de spinazie.
  4. Maak het yoghurtsausje. Schil en rasp de komkommer. Doe in een zeef en bestrooi met wat zout. Laat even uitlekken en knijp dan het vocht uit de komkommer. Meng de komkommer met de yoghurt, de knoflook, komijn poeder en zout/peper naar smaak.
  5. Verwarm een koekenpan met een scheutje olie en bak hierin de lamskoftes mooi rondom bruin en gaar.
  6. Fruit in een wok heel kort 2/3 van de knoflook en voeg dan de spinazie (indien nodig in porties) toe. Zodra de spinazie is geslonken is het klaar. Laat eventueel even uitlekken in een vergiet. Maak op smaak met peper en zout.
  7. Doe de pitabroodjes 2 a 3 minuten in de verwarmde oven (of de broodrooster).
  8. Serveer de pitabroodjes met de lamskoftes, wat blaadjes Asian salad, de yoghurtsaus en de geroerbakte spinazie.