Skip to main content

Pitabroodjes met shoarmavlees, tomaten-relish, ijsbergsla en crazy pea

Varken

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 8 stuk(s) Pitabrood
  • 400 g Shoarmavlees
  • 500 g Tomaten
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 krop(pen) Romaanse sla
  • 1 bakje(s) Crazy Pea
  • 1 tl Piment
  • 1 tl Chilipoeder
  • 4 tl Rode wijnazijn
  • 1 tl Mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui fijn. Snij de tomaat in stukjes.
  2. Zet een koekenpan op met 1 el olijfolie, op zacht vuur, en voeg de ui toe. Laat even zachtjes fruiten, ze mogen niet bruin worden!
  3. Voeg 1 tl piment en 1 tl chilipoeder toe aan de ui en fruit even mee. Voeg nu de tomaten en 2 tl bruine suiker toe en laat even zachtjes pruttelen.
  4. Als de tomaten wat slap zijn geworden voeg je 1 el rode wijn azijn toe en 1 tl mosterd. Roer om en laat dit op laag vuur nog even 10 minuten door sudderen, af en toe roeren. Breng op smaak met zout & peper en proef. De relish moet zoet, zout en zuur tegelijk smaken. Als niet zuur genoeg, voeg dan nog wat wijnazijn toe.
  5. Zet ondertussen een andere koekenpan op voor het shoarma vlees. Bak het shoarmavlees gaar.
  6. Doe ondertussen de pitabroodjes in de broodrooster of oven (volgens instructie verpakking) en was de sla.
  7. Doe een blad sla in elk pitabroodje samen met het shoarmavlees. Garneer met wat blaadjes Crazy Pea en dien op met de tomatenrelish.