Skip to main content

Pitabroodjes met Turkse gehaktballetjes en yoghurtsaus

Lam, Kalf

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 el Peterselie
  • 1 stuk(s) Boterham
  • 400 g Lams-kalfsgehakt
  • 200 g Wortel
  • 4 zakje Gemengde sla

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Gedroogde oregano
  • 1 tl Kaneel
  • 2 el Yoghurt
  • 200 ml yoghurt
  • 3 el Tahin
  • 3 el Citroensap
  • 4 stuk(s) Pitabrood
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Hak de peterselie fijn.
  2. Meng ui en knoflook met 2 eetlepels van de olijfolie, het komijnpoeder, paprikapoeder, oregano, kaneel, de peterselie en wat peper en zout.
  3. Maal de boterham fijn in de keukenmachine en meng met 2 eetlepels van de yoghurt en 1 eetlepel water.
  4. Meng het gehakt met het yoghurtmengsel. Breng verder op smaak met zout en peper.
  5. Maak 12 kleine balletjes van het gehakt en zet 20 minuten in de koelkast.
  6. Maak in de tussentijd de yoghurtsaus door 200 ml yoghurt te mengen met de tahin, het citroensap en wat zout en peper.
  7. Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en doe de gehaktballetjes in de pan. Druk ze voorzichtig een klein beetje plat met een spatel. Bak in ongeveer 7 minuten rondom bruin en gaar.
  8. Laat ze 1 of 2 minuten rusten.
  9. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster.
  10. Rasp de wortel en was de sla. Doe in het pitabroodje samen met de gehaktballetjes. Serveer met de yoghurtsaus.