Skip to main content

Pittige aardappelbakjes gevuld met kwartel-spiegeleitjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 80 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 6 stuk(s) Aardappelen
  • 12 stuk(s) Kwarteleieren

In Huis

  • 100 g Geraspte kaas
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 1 el Boter
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • snufje(s) Cayennepeper
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Was de aardappels en droog ze af. Leg in de oven en bak ca. 50 minuten totdat ze gaar zijn. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen.
  2. Snij dwars doormidden en schep er met een lepel wat van de binnenkant uit, zodat een bakje ontstaat. Smelt de boter en kwast de aardappelbakjes aan de binnenkant in met boter. Bestrooi met peper, zout en wat cayennepeper.
  3. Zet de oven op de grillstand en schuif de aardappelen onder de grill. Bak in ca. 8 minuten mooi bruin. Check zodat ze niet verbranden.
  4. Strooi er de kaas in en bak nog 3 minuten tot de kaas gesmolten is.
  5. Bak in de tussentijd de kwarteleitjes in een beetje olijfolie als spiegeleitjes. Leg in elk aardappelbakje een gebakken kwarteleitje. Bestrooi met ringetjes lente-ui en serveer.
  6. <br>Tip: serveer met een eenvoudige salade van tomaat en groene paprika.