Skip to main content

Pittige bietensoep met yoghurt en broodje braadworst

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 el Rozemarijn-tijm-olie
  • 600 g Bieten
  • 1 stuk(s) Aardappelen
  • 4 stuk(s) Braadworst
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 4 stuk(s) Boterham
  • 100 ml Yoghurt
  • 2 takje(s) Koriander

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Gedroogde chilipeper vlokken
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Korianderpoeder
  • 1 liter Groentebouillon
  • om te serveren Mosterd
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verhit 2 eetlepels van de rozemarijn-tijm-olie in een pan. Pers de knoflook en bak samen met de chilipepervlokken, komijn- en korianderpoeder zachtjes 2 minuten.
  2. 2. Doe de groentebouillon in een grote pan breng tegen de kook aan.
  3. 3. Schil de bieten en de aardappel en snij in blokjes. Doe in de hete bouillon. Voeg de olie met knoflook en kruiden toe aan de bouillon. Breng aan de kook en laat zachtjes 30 minuten koken totdat de groenten helemaal gaar zijn.
  4. 4. Verhit twee eetlepels van de rozemarijn-tijm-olie in een koekenpan en bak hierin, terwijl de soep trekt, de braadworsten in ca. 25 minuten bruin en gaar.
  5. 5. Snij de sjalotten in ringen en bak 15 minuten mee in de koekenpan, naast de braadworsten.
  6. 6. Besmeer de boterhammen met wat boter en leg er de open gesneden braadworsten en de uien op. Maak af met wat mosterd.
  7. 7. Pureer de soep en controleer op zout en peper.
  8. 8. Schenk in 4 kommen en serveer met een lepel yoghurt. Bestrooi met korianderblaadjes.