Skip to main content

Pittige makreel met roergebakken Nieuw-Zeelandse spinazie en paprika

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 4 stuk(s) Gerookte makreel
  • 600 g Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 2 stuk(s) Rode puntpaprika

In Huis

  • 4 tl Geraspte gember
  • 150 g Noedels
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Sojasaus
  • 4 tl Sambal
  • om te bakken Olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een pan met ruim water op het vuur voor de noedels.
  2. 2. Snipper het sjalotje heel fijn en vermeng met de sambal. Smeer de makreelfilets aan de kant zonder vel in met het sambalmengsel. Laat even staan.
  3. 3. Haal de Nieuw Zeelandse spinazie van de stelen. De kleine dunne steeltjes kan je eten, de dikkere zijn niet zo lekker.
  4. 4. Snij de paprikas doormidden en haal de zaadjes eruit. Kook de noedels volgens de verpakking, spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.
  5. 5. Snij de knoflook fijn en rasp de gember. Bak deze 1 minuut in een diepe koekenpan of wok. Voeg dande paprika toe en roerbak deze een paar minuten. Voeg vervolgens de Nieuw Zeelandse spinazie toe en laat slinken. Voeg dan de sojasaus toe en laat nog even pruttelen. Draai vervolgens het vuur uit. Hou warm met een deksel terwijl je de makreel filets klaarmaakt.
  6. 6. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak daarin de makreelfilets aan de velkant 3 minuten aan zodat het velletje een beetje knapperig wordt. Draai voorzichtig om en bak nog 1 minuut aan de andere kant.
  7. 7. Roer de noedels bij het paksoimengsel en schep op diepe borden. Leg de makreelfilets er bovenop en dien op.
  8. Voor de sambal liefhebber kan er nog wat sambal door de noedels geschept worden op het bord.