Skip to main content

Pittige makreel met roergebakken paksoi en paprika

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Gerookte makreel
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 2 stronk(en) Paksoi
  • 2 stuk(s) Gele peen
  • 4 tl Geraspte gember
  • 300 g Noedels
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 5 el Sojasaus
  • 4 tl Sambal
  • 2 el Olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met ruim water op het vuur voor de noodles.
  2. Snipper het sjalotje heel fijn en vermeng met de sambal. Smeer de makreelfilets aan de kant zonder vel in met het sambalmengsel. Laat even staan terwijl je de paksoi schoonmaakt.
  3. Snij de paksoi in repen en was deze goed. Hou het groene en witte gedeelte apart.
  4. Snij de paprika’s doormidden en haal de zaadjes eruit. Kook de noodles volgens de verpakking, spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.
  5. Snij de knoflook fijn en rasp de gember. Bak deze 1 minuut in een diepe koekenpan of wok. Voeg dan het witte gedeelte van de paksoi toe samen met de paprika en roerbak deze een paar minuten. Voeg dan de sojasaus toe en laat nog even pruttelen. Voeg op het allerlaatst het groene gedeelte van de paksoi toe en draai het vuur uit. Hou warm met een deksel terwijl je de makreel filets klaarmaakt.
  6. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak daarin de makreelfilets aan de vel-kant 3 minuten aan zodat het velletje een beetje knapperig wordt. Draai ze voorzichtig om en bak nog 1 minuut aan de andere kant.
  7. Roer de noodles bij het paksoi mengsel en schep op diepe borden. Leg de makreelfilets er bovenop en dien op.