Pittige paneer met kerriewortels en aardpeer-aardappel puree

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Wk 8 pittige paneer met kerriewortels amandel rozijn aardpeerstamp

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram aardpeer
  • 600 gram bildstar aardappels kruimig
  • 100 gram groene kool
  • 40 gram sultana rozijnen
  • 600 gram regenboogpeen
  • 2 pakjes paneer
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuks sjalot
  • 50 gram ongepelde amandelen
  • 2 el peterselie
  • 200 gram bleekselderij

In Huis

  • 1 klont boter
  • 2 tl kerriepoeder
  • om te bakken zonnebloemolie
  • 2 el ketjap asin of sojasaus
  • 4 el water
  • 2 tl sambal
  • scheutje melk
icon package

Recept stappen

  1. Schil of was de aardperen, snij in gelijke stukken en zet vast op in gezouten water. Schil of was de aardappels en doe ze bij de aardperen. De aardperen moeten in ieder geval 20 minuten koken om gaar te worden. Snij wat groene kool, je hebt genoeg, en voeg de laatste 10 minuten toe.
  2. Zet de sultana rozijnen in een bakje water om te wellen.
  3. Schil de regenboogpeen. Halveer eventueel wat dikkere exemplaren in de lengte en snij dan schuin in stukken van ca. 3 cm dik. Zet op in een middelgrote soeppan met een heel klein laagje water, zout en een klont boter. Breng afgedekt aan de kook en zet dan het deksel schuin. Kook zachtjes 8-10 minuten tot het water is verdampt en ze beetgaar zijn.
  4. Snij de paneer in dobbelsteentjes van ca 1 cm. Bestrooi met de helft van de kerriepoeder en hussel even om. Verwarm zonnebloemolie in een koekenpan en bak de dobbelsteentjes mooi bruin op hoog vuur. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Hak de knoflook fijn en fruit heel even aan in dezelfde pan op zacht vuur en voeg direct de ketjap asin (of soja saus) en het water toe en roer dan de sambal erdoor. Doe dit een beetje naar smaak, meer of minder pittig. Roer de blokjes paneer weer door de saus en laat op een zacht vuurtje een beetje inkoken.
  6. Snipper de sjalot. Voeg als het water bij de worteltjes is verdampt nog een beetje boter toe en fruit de sjalot en de andere helft van de kerriepoeder. Hak de amandelen grof en voeg samen met de rozijnen (zonder water) toe als de sjalot glazig is. Bak een paar minuten zachtjes mee en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  7. Hak de peterselie fijn. Snij de bleekselderij (liefst lichter groen) in dunne reepjes.
  8. Stamp de aardappels en aardperen met een scheutje melk en een klontje boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper. Roer de bleekselderij erdoor. Serveer met de paneer en de kerriewortels en strooi de peterselie erover.