Skip to main content

Pittige paneer met kerriewortels en aardpeer-aardappel puree

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g aardpeer
  • 600 g aardappelen
  • 40 g sultana rozijnen
  • 600 g waspeen
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 2 pakje(s) paneer
  • 30 g amandelschaafsel

In Huis

  • 1 el boter
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 4 tl kerriepoeder
  • zonnebloemolie
  • 4 el ketjap
  • 4 el water
  • 2 tl sambal
  • scheutje(s) melk
  • klontje(s) boter
  • peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardperen, snij in gelijke stukken en zet vast op in gezouten water. Schil en snij ook de aardappels en doe ze bij de aardperen. De aardperen moeten in ieder geval 20 minuten koken om gaar te worden.
  2. Zet de rozijnen in een bakje water om te wellen. Was de waspeentjes en verwijder de kontjes. Snij schuin in stukken van 3 cm. Doe ze in een wok of hapjespan en zet ze voor de helft onder water. Voeg een goede klont boter toe en een snuf zout en breng aan de kook. Laat koken tot de peen beetgaar is en het water verdampt is, in ca. 10 minuten.
  3. Snipper de sjalot. Hak de knoflook fijn.
  4. Snij de paneer in dobbelsteentjes van ca 1 cm. Bestrooi met de helft van de kerriepoeder en hussel even om. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de dobbelsteentjes mooi bruin op hoog vuur. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Fruit nu de knoflook heel even aan in dezelfde pan en voeg direct de ketjap asin (of soja saus) en het water toe en roer dan de sambal erdoor. Doe dit een beetje naar smaak, meer of minder pittig. Roer nu de blokjes paneer weer door de saus en laat op een zacht vuurtje een beetje inkoken.
  6. Voeg als het water bij de worteltjes is verdampt de sjalot, de andere helft van de kerriepoeder en de rozijnen (zonder het water) toe. Bak een paar minuten en breng op smaak met peper en zout.
  7. Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan even een beetje knapperig.
  8. Stamp de aardappels en aardperen met een scheutje melk en een klontje boter tot een smeuïge puree. Maak op smaak met zout en peper. Serveer met de paneer en de kerriewortels en strooi wat amandelschaafsel erover.