Pittige patatas bravas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Pittige patatas bravas  | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 600 gram Agria aardappelen
  • naar smaak rode peper olie
  • 1 el peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 1 stuks ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 4 el mayonaise
  • naar smaak citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ruime pan water op voor de aardappelen.
  2. Was de aardappelen en snij in gelijken stukken van ongeveer 2 bij 2 cm.
  3. Kook de aardappelen 5 minuten voor en giet af.
  4. Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en besprenkel met olie, paprikapoeder, zout en peper. Rooster ca. 20-25 minuten in de oven en schep af en toe om.
  5. Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg als de ui glazig is 2/3 van de knoflook toe, bak een minuutje mee en voeg dan de tomaten blokjes, rode peper olie en snuf zout toe. Laat 15 minuten pruttelen.
  6. Meng mayonaise met de rest geperste knoflook en wat citroensap naar smaak.
  7. Pureer de pikante tomatensaus met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie grof.
  8. Haal de aardappelen uit de oven als deze goud/bruin zijn. Serveer in een diep bord samen met de pittige tomatensaus en de aioli. Besprenkel de aardappeltjes met nog wat extra rode peper olie en garneer met de peterselie. .