Pittige patatas bravas met geroosterde paprika
Vegetarisch, Bijgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Beemster Valery aardappels
- 1 stuks ui
- 2 stuks rode paprika
- 4 el peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 0.5 tl paprikapoeder
- 3 teentjes knoflook
- 400 ml tomatenblokjes
- naar smaak rode peper olie
- 40 gram kappertjes
- 3 el olijfolie extra vierge
- naar smaak citroensap (mag uit flesje)
- 4 el mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ruime pan water op voor de aardappels.
- Was de aardappels en snij in gelijken stukken van ongeveer 2 bij 2 cm. Kook de aardappels 5 minuten voor en giet af.
- Verdeel de aardappels over een ovenschaal en besprenkel met olie, paprikapoeder, zout en peper. Rooster ca. 20-25 minuten in de oven en schep af en toe om.
- Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg als de ui glazig is 2/3 van de knoflook toe, bak een minuutje mee en voeg dan de tomatenblokjes, rode peper olie en snuf zout toe. Laat 15 minuten pruttelen.
- Halveer de paprika’s en verwijder zaad en zaadlijsten. Leg ze naast of boven de aardappels in het midden van de oven. Grill tot er zwarte blazen ontstaan. Laat wat afkoelen en verwijder het vel. Scheur ze in lange repen. Doe de paprika’s op een bord. Bestrooi ze met de uitgelekte kappertjes, de olijfolie en wat zwarte peper. Besprenkel met wat citroensap. Hak de peterselie grof. Strooi 3/4de van de peterselie erover.
- Meng mayonaise met de rest geperste knoflook en wat citroensap naar smaak.
- Pureer de pikante tomatensaus met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
- Haal de aardappels uit de oven als deze goud/bruin zijn. Serveer in een diep bord samen met de pittige tomatensaus en de aioli. Besprenkel de aardappeltjes met nog wat extra rode peper olie en garneer met de overige peterselie. Serveer samen met de geroosterde paprika.