Pittige wortel-koolrabi soep met gember

Vegetarisch, Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Gemakskrat Vega | Vegetarische maaltijdbox | herfst-winter-bijgesneden

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 300 gram koolrabi
  • 1 stuks peen
  • naar smaak rogge vloer brood
  • 1 stuks bosui

In Huis

  • 1 teen knoflook
  • 3 cm gember
  • olie om te bakken
  • 1 tl (milde) sambal
  • 1000 ml water
  • 2 blokjes groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Hak de knoflook, ui en gember fijn. Verhit olie in een soeppan en fruit de knoflook, ui en gember 5 minuten. Bak de sambal 1 min mee.
  3. Voeg het water en de bouillon toe. Breng aan de kook.
  4. Schil en snij de koolrabi in blokjes. Schil de peen en snij in plakjes. Voeg bij de bouillon en kook ca. 15 min mee.
  5. Besprenkel het brood met wat water en bak 8-10 minuten af in de oven.
  6. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Hak de bosui in dunne ringen.
  7. Snij het brood in sneetjes en serveer bij de soep.