Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pizza boerenkool

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
De Krat 20180830 Overzicht

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram boerenkool

In Huis

  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 125 gram mozzarella
  • 250 ml passata
  • 125 gram ricotta
  • chilivlokjes (naar smaak)
  • olijfolie (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Druk elke deegbal plat met je hand of een deegroller. Rol uit tot een cirkel van 5 mm. Leg op de bakplaat.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de mozzarella in plakjes. Besmeer elke pizza met een kwart van de passata en verdeel er de ricotta over. Leg er wat boerenkool op en dan wat mozzarella. Bestrooi met Parmezaanse kaas en eventueel wat chilivlokken. Besprenkel de pizza’s met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  3. Bak ca. 10 minuten in de oven. Bak tot de korst goudbruin is en de kaas bubbelt.
  4. Snijd in punten en serveer.