Skip to main content

Pizza boerenkool

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Boerenkool

In Huis

  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 125 g Mozzarella
  • 250 ml Passata
  • 125 g Ricotta
  • naar smaak Chilivlokjes
  • naar smaak Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Druk elke deegbal plat met je hand of een deegroller. Rol uit tot een cirkel van 5 mm. Leg op de bakplaat.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de mozzarella in plakjes. Besmeer elke pizza met een kwart van de passata en verdeel er de ricotta over. Leg er wat boerenkool op en dan wat mozzarella. Bestrooi met Parmezaanse kaas en eventueel wat chilivlokken. Besprenkel de pizza’s met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  3. Bak ca. 10 minuten in de oven. Bak tot de korst goudbruin is en de kaas bubbelt.
  4. Snijd in punten en serveer.