Skip to main content

Pizza courgette en paprika

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 courgette
  • 2 rode ui
  • 1 paprika
  • 2 bol(len) mozzarella
  • 1 zakje(s) rucola
  • naar smaak basilicum

In Huis

  • 2 teentje(s) knoflook
  • om te bakken olijfolie
  • 2 blikje(s) tomatenblokjes
  • 1 tl suiker
  • 2 tl oregano
  • 2 stuk(s) plat Turks brood
  • 3 el olijfolie voor de dressing
  • 1 el balsamicoazijn
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Hak de knoflook fijn en fruit heel even zachtjes in wat olie. De knoflook mag niet verbranden want dan wordt hijbitter. Voeg tomaat in blik toe en de oregano, suiker, zout en peper. Laat ca. 15 min zachtjes sudderen. Pureer met een staafmixer (als het klaar is) de ergste klontjes eruit, het mag wel een beetje grof blijven.
  3. Maak intussen de groenten klaar voor op de pizza. Snij de courgette in dunne plakjes, de paprika in reepjes en de ui in dunne ringen.
  4. Spreid de courgette, paprika en ui uit op een bakplaat (evt. met bakpapier). Sprenkel wat zout, oregano en olijfolie over de groenten en schuif in de voorverwarmende oven.
  5. Verdeel de tomatensaus over de platte broden.
  6. Als de courgette, paprika en ui een beetje gaar beginnen te worden (circa 10 minuten), haal je ze uit de oven.Verdeel de groentes over de twee bodems en besprenkel met zout, oregano en olijfolie.
  7. Scheur kleine stukjes van de mozzarella en verdeel over de pizzas.
  8. Schuif de pizzas nog gedurende 10-15 minuten in de (inmiddels) goed voorverwarmde oven. Hou het goed in de gaten, elke oven is anders. Als de pizzabodem te hard gaat, draai dan de temperatuur wat lager.
  9. Scheur wat blaadjes basilicum en strooi over de pizza.
  10. Was de rucola. Je kan de pizza's ermee garneren als ze uit de oven komen, of je maakt hem aan met een simpele dressing vanolie, balsamicoazijn, peper en zout.