Skip to main content

Pizza met courgette, kappertjes en mozzarella

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Courgette
  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 el Kappertjes
  • 4 stuk(s) Pizzabodem
  • 2 zakje(s) Mozzarella
  • 250 g Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 4 stuk(s) Tomaten
  • 2 el Bieslook

In Huis

  • 3 el Olijfolie om te bakken
  • 2 teentje(s) Geperste knoflook
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 1 tl Mosterd
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Halveer de courgette en schaaf met een mandoline of kaasschaaf in de lengte in dunne plakjes. Snipper de ui. Hussel ui en courgette om in een mengkom met de olijfolie (om te bakken), de geperste knoflook, de uitgelekte kappertjes, wat zout en peper. Verdeel over de pizzas en eindig met de mozzarella. Bak in 15 minuten gaar in de hete oven.
  3. 3. Haal de blaadjes Nieuw Zeelandse spinazie van de stelen en was met behulp van een slacentrifuge (de dunnere stelen zijn lekker om te eten, de dikkere zijn te taai). Snij de komkommer in de lengte doormidden en dan in halve maantjes. Snij de tomaten in stukjes. Hak de bieslook fijn. Maak een dressing van olijfolie extra vierge, witte wijn azijn, mosterd, peper en zout en meng door de groenten. Serveer de pizza met de sla.
  4. PS. op de foto staat zomerpostelein, waarvan de oogst helaas mislukt is. Als alternatief hebben we jonge NZ spinazie genomen. Eigenlijk bij nader inzien nog lekkerder! :)
  5. <br>Let op: je hebt meerdere keren courgette, ui en tomaten nodig deze week.