Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pizza met rode ui, balsamicoboerenkool en blauwe kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Header Vierkant Cmyk Groot

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 100 g Boerenkool
  • 200 g Blauwe kaas
  • 1 handje(s) Sla

In Huis

  • 1 mespunt Suiker
  • 1 tl Zout
  • 17 g Gist
  • 3 dl Lauwwarm water
  • 400 g Bloem
  • 2 tl Olie
  • 2 tl Balsamicoazijn
  • 200 ml Passata
  • 250 g Mozzarella
icon package

Recept stappen

  1. Meng de bloem met suiker, zout en gist goed door elkaar en voeg dan beetje bij beetje het water toe. De hoeveelheid water is niet exact aan te geven, daar verschillende soorten bloem verschillende hoeveelheden water opnemen. Voeg water toe totdat alle bloem aan elkaar kleeft. Het deeg mag nu nog best klef en vochtig zijn. Al knedend wordt het deeg droger. Je handen moeten al knedend schoon worden.Als het te droog wordt doe je er een beetje water bij. Wordt het iets te nat dan doe je er een klein beetje bloem bij. Als het deeg goed aanvoelt is het gewoon goed!
  2. Kneed het deeg (liefst met de hand) 8-10 min tot het zijdeachtig, soepel en glad aanvoelt (dit is een must). Als je dit stadium bereikt hebt, doe dan het deeg in een hoge glazen of aardewerk schaal. Leg er een schone vochtige theedoek over en zet weg op een lekkere warme plek (niet op de verwarming). Laat 2-3 uur rijzen.
  3. Kneed het deeg nog een keer door en verdeel in vieren. Maak er bolletjes van en laat weer een uur of meer rijzen. Kneed een bolletje door.
  4. Bestrooi je werkvlak met wat bloem. Rol uit tot een dunne bodem en beleg.
  5. Maak de vulling. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder harde delen van de boerenkool en scheur of snij in kleine stukjes.
  6. Verhit de olie op middel hoog vuur en bak de ui tot deze zacht wordt en bruine randjes krijgt. Voeg de boerenkool en balsamico azijn toe. Bak zachtjes tot de boerenkool slinkt.
  7. Verhit de oven op de hoogste stand. Liefst met pizzasteen. Bak de pizza zonder vulling half gaar in ca. 4 minuten. Haal uit de oven en bestrijk met passata. Verdeel er het boerenkoolmengsel, blauwe kaas en de mozzarella over.
  8. Bak verder gaar in de oven tot de kaas gesmolten is en de mozzarella een beetje bruin begint te worden. Serveer met een handje sla.