Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pizza met shiitake en mozzarella

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 bakje(s) shiitake
  • 2 bol(len) mozzarella

In Huis

  • 4 bol(len) pizzadeeg
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl tijm
  • 150 g pecorino
  • besprenkelen semola di grano (of bloem)
  • eventueel toevoegen bloem
  • eventueel toevoegen zout
  • eventueel toevoegen gist
  • eventueel toevoegen suiker
  • eventueel toevoegen lauwwarm water
icon package

Recept stappen

  1. Als je zelf pizzadeeg wilt maken, vervang de bolletjes pizzadeeg dan door: 400g bloem, 1 tl zout, zakje gist, mespuntje suiker, ca. 2,5 dl lauwwarm water
  2. Verwarm de oven voor op de hoogste stand tussen 220 °C en 300°C
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shiitake samen met de knoflook tot bijna gaar. Breng op smaak met peper, zout en wat tijm.
  4. Rasp de mozzarella en de pecorino.
  5. Bestrooi je werkvlak met wat semola of bloem en rol dunne pizza’s van het deeg.
  6. Bestrooi met de mozzarella en verdeel er de paddestoelen over. Bestrooi met wat peper en zout.
  7. Bak in de hete oven tot het deeg krokant is en de mozzarella gesmolten.
  8. Bestrooi met de pecorino en serveer.
  9. Voor het pizzadeeg:
  10. Meng de bloem met suiker, zout en gist goed door elkaar en voeg dan beetje bij beetje het water toe.Voeg water toe totdat alle bloem aan elkaar kleeft. Het deeg mag nu nog best klef en vochtig zijn. Al knedend wordt het deeg droger. Je handen moeten al knedend schoon worden. Er mag geen deeg meer aan je vingers blijven plakken na het kneden. Als het te droog wordt doe je er een beetje water bij. Wordt het iets te nat dan doe je er een klein beetje bloem bij. Maak je niet al te druk over de verhoudingen! Als het deeg goed aanvoelt is het gewoon goed!
  11. Kneed het deeg (liefst met de hand) 8-10 minuten tot het zijdeachtig, soepel en glad aanvoelt (dit is een absolute must). Als je dit stadium bereikt hebt, doe dan het deeg in een hoge glazen of aardewerk schaal. Leg er een schone vochtige theedoek over en zet weg op een lekkere warme plek (niet op de verwarming). Laat twee tot drie uur rijzen. Kneed het deeg nog een keer door en laat weer een uur of meer rijzen. Kneed het vlak voor gebruik nog een maal door.