Skip to main content

Pizza met spinazie, rode ui, tomaat, ricotta en Alde Fryske kaas en een frisse salade met venkel en dragondressing

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 rode uien
  • 600 gram spinazie
  • 400 gram cherrytomaten
  • 80 gram Alde Fryske kaas
  • 8 volkoren wraps
  • 250 gram ricotta
  • 1 venkel
  • 3 el dragonolie
  • 1 krop groene eikenbladsla

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om te bakken
  • citroensap (uit flesje), naar smaak
  • 1 tl oregano
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de ui in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Hou een goede pluk spinazie achter voor de sla en bak de rest in een grote pan of wok met een beetje olie totdat het slinkt - de spinazie is al gewassen. Leg in een vergiet en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
  3. Fruit in dezelfde pan, in wat olie, 3/4 van de rode ui glazig. Snij de tomaatjes doormidden. Voeg de knoflook en tomaatjes toe en bak kort 3-4 minuten.
  4. Leg de spinazie op een grote plank, hak fijn en breng op smaak met wat olijfolie, citroensap, zout en peper.
  5. Beleg de wraps met het spinaziemengsel, de rode ui en de tomaatjes en brokkel de ricotta erover. Rasp de kaas en strooi deze over de pizza. Strooi de oregano erover en besprenkel met wat olijfolie, zout en peper. Bak 6-8 minuten in de oven.
  6. Snij de venkel in dunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline. Meng de dragonolie erdoor. Was de sla met behulp van een slacentrifuge.
  7. Meng samen met de spinazie vlak voor serveren bij de venkel en serveer bij de pizza.