Skip to main content

Pizza met spinazie, rode ui, tomaat, ricotta en overjarige kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 rode uien
  • 400 g spinazie
  • 2 bakjes cherrytomaten
  • 80 gram overjarige kaas
  • 2 rollen flammkuchendeeg
  • 1 bakje ricotta
  • 150 gram bleekselderij (binnenste deel)**
  • 100 gram peen
  • 0.50 zakje veldsla

In Huis

  • 2 teentje(s) knoflook
  • olijfolie om te bakken
  • besprenkelen citroensap (uit flesje)
  • 1 tl oregano
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de ui en snij in dunne ringen. Hak de knoflook fijn.
  3. Hou een goede pluk spinazie achter voor de sla en bak de rest in een grote pan of wok met een beetje olie totdat hij slinkt - de spinazie is al gewassen. Leg in een vergiet en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
  4. Fruit in dezelfde pan in wat olie 3/4 van de rode ui tot nét glazig. Voeg de knoflook toe, schud om en draai het vuur uit. Leg de spinazie op een grote plank, hak fijn en meng met wat olijfolie, zout en peper. Besprenkel met wat citroensap (mag uit een flesje).
  5. Snij de cherrytomaatjes doormidden. Rasp de overjarige kaas.
  6. Rol de flammkuchenbodem met bakpapier uit over een bakplaat. Beleg met het spinaziemengsel, de ui en knoflook en de tomaatjes. Brokkel de ricotta erover en bestrooi met de oregano, peper, zout en de kaas. Besprenkel de pizza met wat olijfolie. Bak in 15 minuten gaar in de hete oven.
  7. Maak in een grote slabak een dressing van olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout. Leg de resterende 1/4 rode ui alvast in de dressing.
  8. Neem de binnenste malse stengels van de bleekselderij en snij in dunne halve maantjes. Rasp de peen met de grove rasp of snij heel fijn julienne. Voeg bij de dressing.
  9. Was de veldsla en meng samen met de spinazie vlak voor serveren bij de rest.