Skip to main content

Pizza met tonijn en spinazie en een salade met venkel

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 450 gram spinazie
  • 4 tonijnpizza's
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 0.50 venkel
  • 3 el dragonolie
  • 1 krop groene eigenbladsla

In Huis

  • olijfolie, om te bakken
  • citroensap (uit flesje), om te besprenekelen
  • 4 el olijfolie, extra vierge
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwarm wat olie in een wok en slink de spinazie daar even in (deze is al gewassen!).
  3. Leg de spinazie op een grote plank, hak fijn en meng met wat olijfolie, citroensap zout en peper.
  4. Verdeel de spinazie over de pizza’s en bestrooi met peper en eventueel wat oregano. Bak ze in de oven af volgens aanwijzing op de verpakking.
  5. Maak intussen in een grote slabak een dressing van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout.
  6. Snij de cherrytomaatjes doormidden. Snij de venkel in dunne plakjes. Voeg bij de dressing.
  7. Was de sla met behulp van een slacentrifuge. Meng samen met de spinazie vlak voor serveren bij de dressing en serveer bij de pizza.