Skip to main content

Pizza met tonijn en spinazie en een gevulde salade

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram spinazie
  • 4 stuks tonijnpizza
  • 2 bakjes cherrytomaatjes
  • 150 gram bleekselderij**
  • 100 gram peen**
  • 0.50 zakje veldsla**

In Huis

  • besprenkelen citroensap (uit flesje)
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwarm wat olie in een wok en slink de spinazie daar even in (deze is al gewassen!). Hou een goede pluk achter voor de sla!
  3. Leg de spinazie op een grote plank, hak fijn en meng met wat olijfolie, zout en peper. Besprenkel met wat citroensap (mag uit een flesje). Verdeel de spinazie over de pizza's en bak ze in de oven af volgens aanwijzing op de verpakking.
  4. Maak intussen in een en grote slabak een dressing van olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout. Leg de resterende 1/4 rode ui alvast in de dressing.
  5. Neem de binnenste malse stengels van de bleekselderij en snij in dunne halve maantjes. Rasp de peen met de grove rasp of snij heel fijn julienne. Voeg bij de dressing. Snij de tomaatjes doormidden en voeg toe.
  6. Was de veldsla met behulp van een slacentrifuge. Meng samen met de spinazie vlak voor serveren bij de rest en serveer bij de pizza.