Skip to main content

Pizza met tonijn, ricotta en kappertjes met schorsenerensoep

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Uien
  • 2 tl Tijm (geriste)
  • 1000 g Schorseneren
  • 2 stuk(s) Marokkaans brood
  • 4 blikje(s) Tonijn
  • 2 bakje(s) Ricotta
  • 2 el Kappertjes
  • 75 g Rucola

In Huis

  • Olie om te bakken
  • 800 ml Water
  • 2 blokje(s) Kippenbouillon
  • 2 teentje(s) Geperste knoflook
  • Olijfolie (besprenkelen)
  • optioneel Citroensap
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je hebt vaker ui en tijm nodig deze week. Bewaar eventueel wat rucola voor bij de risotto.
  2. 1. Halveer de uien en snij in dunne halve ringen. Verwarm olie in een wok of koekenpan en bak de uien zachtjes glazig, hoe langer hoe lekkerder maar toch tenminste 10 minuten. Voeg tijm, zout en peper toe.
  3. 2. Zet een pan op met de bouillon. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  4. 4. Haal ze uit het water, verwijder met een aardappelmesje de kontjes en evt. oogjes en snij boven de pan met bouillon in stukjes van 4 cm. Kook gaar in circa 15 minuten.
  5. 5. Knijp de knoflook bij de ui. Schud een paar keer om en zet het vuur uit.
  6. 6. Halveer de Marokkaanse broden overdwars zodat je per persoon 1 pizzabodem hebt. Besprenkel met olijfolie en beleg met de ui en de tonijn. Verdeel 2/3 van de ricotta en de kappertjes erover. Schuif gedurende 10 minuten in de oven, let op dat het niet te hard gaat.
  7. 7. Check of de schorseneren gaar zijn en pureer de soep. Pureer ook de rest van de ricotta erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel een kneepje citroensap.
  8. 8. Was de rucola en scheur zo nodig in delen.
  9. 10. Haal de pizza uit de oven. Besprenkel met wat olijfolie, peper uit de molen en de rucola. Serveer met de soep.
  10. <br>3. Vul de gootsteen met water en een flinke scheut azijn. Schil de schorseneren onder water, zo komt er minder kleverige hars op je handen. Laat elke geschilde schorseneer in het water liggen. Tip: schil eerst één helft, naar jezelf toe, draai de schorseneer om en schil de ander helft.