Skip to main content

Pizza met venkel, courgette en ricotta

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 takje(s) Tijm
  • 200 g Ricotta
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 el Rozemarijn

In Huis

  • 25 g Gist
  • 200 g Bloem
  • 250 ml Lauw water
  • 1 tl Zout
  • 2 teen Knoflook
  • 4 el Olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak eerst het pizzadeeg. Meng de gist met de bloem en voeg het water en het zout toe. Kneed ca. 10 minuten totdat je een zijdezacht elastisch deeg hebt. Of doe alles in een keukenmachine en draai totdat je een bal hebt die loskomt van de kom. Kneed deze nog even door met de hand. Verdeel het deeg in vier porties en maak er 4 bolletjes van. Leg de bolletjes op een met meel bestrooide plank en dek het af met een vochtige doek. Laat het deeg ongeveer 2 uur rijzen. Kneed de ballen dan één voor één nog even door. Maak er met de deegroller een mooie dunne pizzabodem van.
  2. 2. Rits de blaadjes van de tijm. Pers de knoflook. Doe de ricotta samen met de helft van de olijfolie, de knoflook, de tijm, peper en zout in een schaaltje. Laat even marineren.
  3. 3. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snij de courgettes en venkel in dunne plakjes en de ui in dunne ringen. Hak de rozemarijn fijn. Meng de andere helft van de olie en de rozemarijn door de groenten en ui en bestrooi alles royaal met peper en zout. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ongeveer 4 minuten grillen. Hussel om en grill nog eens 4 minuten totdat er bruine randjes ontstaan.
  4. 4. Haal de bakplaat uit de oven, doe de grill uit en zet de oven op 200 graden. Haal het bakpapier met de groenten van de bakplaat en leg de pizzabodem op de bakplaat (met bakpapier). Verdeel de groenten en de ricotta over de pizzabodem. Bak in 15-20 minuten af.
  5. <br>Let op: bereidingstijd is zonder rijstijd van het pizzadeeg!<br>Tip: ook lekker met wat plakjes van de Italiaanse worst.<br>Tip2: Lekker om te combineren met de paprikasoep.