Skip to main content

Pizza met zoete aardappel, rode ui en mozzarella

Vegetarisch

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Zoete aardappel
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • naar smaak Tijmblaadjes
  • 2 bol(len) Mozzarella

In Huis

  • 4 bol(len) Pizzadeeg
  • om te bestrooien Bloem
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 275 °C.
  2. 2. Snijd de rode ui en zoete aardappel in flinterdunne (ronde) plakjes met de mandoline.
  3. 3. Bestrooi je werkvlak met wat bloem en rol een bolletje deeg uit tot een mooie dunne ronde pizza.
  4. 4. Beleg de pizza dakpansgewijs met een kwart (bij 4p) van de de zoete aardappel.
  5. 5. Verdeel er een kwart (bij 4p) van met de rode ui en een kwart (bij 4p) van de mozzarella over.
  6. 6. Bestrooi met wat tijmblaadjes, zout en peper en druppel er wat olijfolie over.
  7. 7. Bak in het midden van de oven in ca. 10 minuten gaar en bruin.
  8. 8. Bak zo 1 pizza p.p.