Pizza verdura met courgette, paprika en kaas en een cherrytomaat-sperziebonensalade

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Pizza verdura met kaas en cherrytomaat salade | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 gram sperziebonen
  • 3 stuks sjalot
  • 300 gram cherrytomaat
  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks gele paprika
  • 1 pakje flatbread
  • 170 gram tomatenpuree
  • 150 gram geraspte kaas
  • 15 gram oregano
  • naar smaak landcress

In Huis

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 el mayonaise
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet een pannetje water op voor de boontjes. Verwijder de steeltjes (de puntjes kan je laten zitten). Kook beetgaar in 6 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel af met koud water en laat afkoelen.
  3. Maak in een grote kom een dressing van de olijfolie extra vierge, mayonaise, azijn, mosterd, peper en zout.
  4. Snipper de sjalot heel fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Meng beide door de dressing.
  5. Snij de courgette en paprika in kleine blokjes. Bak in een beetje olie ca. 5 minuten aan.
  6. Smeer de flatbreads in met tomatenpuree en evt. een beetje olijfolie extra vierge (zie tip). Zorg dat je ca. 2 el bij 4p tomatenpuree achterhoudt voor de pilav. Beleg met de voorgebakken courgette en paprika en verdeel de geraspte kaas erover.
  7. Bak de flatbreads in de oven in 6-8 minuten knapperig.
  8. Pluk de blaadjes van de takjes oregano. Meng de boontjes door de dressing.
  9. Garneer de pizzaatjes met de oreganoblaadjes en een handje landcress en serveer met de cherrytomaat-sperziebonensalade.