Pizza verdura met olijven en een cherrytomaat-sperziebonensalade

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Pizza verdura met olijf en cherrytomaat sperzieboon salade | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 gram sperziebonen
  • 1 stuks courgette
  • 3 el (!) sjalot
  • 300 gram cherrytomaat
  • 15 gram oregano
  • 1 stuks gele paprika
  • 125 gram zwarte olijven
  • 1 pakje flatbread
  • 170 gram tomatenpuree
  • naar smaak landcress

In Huis

  • 3 el olijfolie extra vierge (voor de dressing)
  • 2 el vegan mayonaise
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 100 ml olijfolie extra vierge (voor de kruidenolie)
  • 2 tl gedroogde tijm
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet een pannetje gezouten water op voor de boontjes. Verwijder de steeltjes (de puntjes kan je laten zitten) en halveer. Kook beetgaar in 6-8 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel af met koud water en laat afkoelen.
  3. Maak in een grote kom een dressing van de olijfolie extra vierge, mayonaise, azijn, mosterd, peper en zout.
  4. Snij de courgette in de lengte in plakjes van 0.5 cm. Gebruik desnoods een kaasschaaf. Bestrooi royaal met peper en zout. Verwarm een grillpan en grill de courgettelinten in delen tot er grillstreepjes opstaan (zie tip). Haal uit de pan en zet weg.
  5. Snipper intussen de sjalot heel fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Meng beide door de dressing.
  6. Maak de kruidenolie. Pluk de blaadjes oregano van de takjes. Hak fijn en meng met de aangegeven hoeveelheid olijfolie extra vierge, tijm en wat zout. Zet weg. Je kunt ook de staafmixer of vijzel gebruiken.
  7. Snij de paprika in reepjes en grill, nadat alle courgettelinten klaar zijn, tot er grillstreepjes op staan.
  8. Snij de olijven in plakjes.
  9. Smeer de flatbreads in met een dun laagje tomatenpuree en 0,5tl kruidenolie per flatbread. Beleg met de gegrilde groenten en de olijven. Bak in de oven in 6-8 minuten knapperig.
  10. Meng de boontjes door de dressing.
  11. Garneer de pizzaatjes met de rest van de kruidenolie en een handje landcress en serveer met de cherrytomaat-sperziebonensalade.
  12. Als je sneller klaar wilt zijn, kun je ook de courgette en paprika in blokjes snijden en ca. 5 minuten bakken in een koekenpan