Skip to main content

Pizza verdura met olijven, overjarige kaas en een frisse groentesalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 courgettes
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 gele paprika
  • 70 gram overjarige kaas
  • 4 stuks volkoren flatbread
  • 100 gram tomatenpuree
  • 1.50 bakje olijven
  • naar smaak kropsla (optioneel)

In Huis

  • 2 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • 1 el balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pannetje water op voor de sperziebonen.
  2. Snij de helft van de courgette in de lengte door en schaaf met behulp van een kaasschaaf of mandoline in slierten. Zet apart.
  3. Maak in een slakom een dressing van de mosterd, honing, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout.
  4. Halveer de cherrytomaatjes (bewaar een paar voor de miniborrel - zie tip). Meng alvast door de dressing.
  5. Haal de steeltjes van de sperziebonen en halveer. Kook in ca. 6-8 minuten beetgaar. Spoel koud af. Zo behouden ze hun kleur en garen ze niet verder. Zet apart.
  6. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snij de andere helft van de courgette in plakjes van 0.5 cm. Meng met olie en bestrooi royaal met peper en zout. Spreid uit over aluminiumfolie (geen bakpapier, want dat kan in de fik vliegen). Grill ca 8 minuten tot er bruine randjes ontstaan. Snij de paprika in dunne reepjes en besprenkel met olijfolie. Keer de courgette halverwege om en leg de paprika ertussen. Grill nog 4 minuten.
  7. Rasp de kaas. Smeer de flatbreads in met tomatenpuree. Beleg met de gegrilde groenten en olijven. Verdeel de kaas erover.
  8. Draai de oven naar hete lucht 180 graden. Bak de flatbreads in 6-8 minuten knapperig.
  9. Roer de sperziebonen en slierten courgette door de salade. Hussel goed door. Voeg eventueel een paar blaadjes eikenbladsla toe.
  10. Serveer de flatbreads met de bonensalade.