Skip to main content

Pizzadeeg

Vegetarisch

 • Totale tijd 240 minuten
De Krat 20180830 Vegetarisch Krat 02

Ingrediënten

In Huis

 • 1 mespunt Suiker
 • 1 tl Zout
 • 17 g Gist
 • 3 dl Lauwwarm water
 • 400 g Bloem
icon package

Recept stappen

 1. Meng de bloem met suiker, zout en gist goed door elkaar en voeg dan beetje bij beetje het water toe. De hoeveelheid water is niet exact aan te geven, daar verschillende soorten bloem verschillende hoeveelheden water op nemen. Voeg water toe totdat alle bloem aan elkaar kleeft. Het deeg mag nu nog best klef en vochtig zijn. Al knedend wordt het deeg droger. Je handen moeten al knedend schoon worden. Er mag geen deeg meer aan je vingers blijven plakken na het kneden.
 2. Als het te droog wordt doe je er een beetje water bij. Wordt het iets te nat dan doe je er een klein beetje bloem bij. Maak je niet al te druk over de verhoudingen. Als het deeg goed aanvoelt is het gewoon goed!
 3. Kneed het deeg (liefst met de hand) 8-10 minuten tot het zijdeachtig, soepel en glad aanvoelt (Dit is een absolute must.) Als je dit stadium bereikt hebt, doe dan het deeg in een hoge glazen of aardewerk schaal. Leg er een schone vochtige theedoek over en zet weg op een lekkere warme plek (niet op de verwarming). Laat twee tot drie uur rijzen.
 4. Kneed het deeg nog een keer door en verdeel in vieren. Maak er bolletjes van en laat weer een uur of meer rijzen. Kneed een bolletje door.
 5. Bestrooi je werkvlak met wat semolina di grano duro of met gewone bloem. Rol uit tot een dunne bodem en beleg.
 6. <br>Let op: in dit recept wordt gebruik gemaakt van gedroogd gist, wil je liever verse gist gebruiken dan is de hoeveelheid voor 4 personen 30 gram.