Skip to main content

Platbrood gevuld met kebab van gemarineerde braadworst met pittige salsa en chimichurri

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) varkensbraadworst
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 3 el korianderblad

In Huis

  • 1 krop(pen) sla
  • platbrood (zoals lavash of roti)
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl bruine suiker
  • 4 teentje(s) knoflook
  • naar smaak zeezout
  • 1 stuk(s) tomaat
  • 1 stuk(s) groene paprika
  • naar smaak peper
  • 15 g fijngehakte peterselie
  • 100 ml olijfolie
  • 3 el citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de kebabs voor. Meng 2el olijfolie, 1tl rode wijn azijn, 1el paprikapoeder, 1/2 tl komijnpoeder, 1/2 tl bruine suiker, 2 teentjes knoflook en 1 theelepel zout in een kom. Marineer de worsten ca. 2 uur in de saus.
  2. Steek de BBQ aan.
  3. Maak de salsa. Meng 1 tomaat (in kleine stukjes), 1 groene paprika (in stukjes), ui, 2el olijfolie, 1el rode wijn azijn, 2 eetlepels korianderblad, zout, en peper tot een salsa.
  4. Maak de chimichurri. Doe 15g peterselie (fijngehakt), 15 g korianderblad, 100 ml olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), 3el citroensap en ½ tl zout in de huishoudmachine en draai tot een mooie saus.
  5. Steek de worsten in de lengte aan een platte ijzeren barbecuepen. Grill 10-12 minuten tot de worsten mooi bruin en gaar zijn. Vul een platbrood met wat sla, worst, salsa en chimichurri. Vouw dicht en serveer.