PLNT burger met avocado op brioche met een funky spitskoolsalade

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
PLNT burger met avocado op brioche met een funky spitskoolsalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 gram spitskool
  • 2 el kokosyoghurt
  • 1 stuks venkel
  • 4 el koriander
  • 1 stuks rode peper
  • 4 stuks PLNT burger
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks avocado
  • 4 stuks vegan briochebollen
  • 8 blaadjes raapsteel

In Huis

  • 4 el (milde) olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 2 el citroensap (mag uit een flesje)
  • naar smaak vegan mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Snij de spitskool in dunne sliertjes. Doe in een slabak en voeg de plantaardige yoghurt en wat zout toe. Kneed de spitskool een minuutje, zo wordt ze zachter, want je breekt de vezels door het kneden.
  2. Maak in een kom de vinaigrette van de olijfolie, mosterd, citroensap, peper en zout. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in dunne plakjes. Meng door de vinaigrette.
  3. Hak de koriander fijn. Halveer de rode peper en verwijder indien gewenst de zaadlijsten. Snij in halve ringetjes. Voeg beide bij de spitskool.
  4. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de burgers in een paar minuten om en om bruin en warm.
  5. Snij de tomaatjes en avocado in dunne plakjes.
  6. Haal de burgers uit de pan en hou warm. Snij de broodjes open, voeg als nodig nog wat olie in de pan en bak de broodjes aan beide zijden warm en een beetje bruin.
  7. Meng de spitskool met de venkel en check op zout en peper.
  8. Beleg elk broodje met een paar blaadjes raapsteel wat plakjes cherrytomaat, een burger, vegan mayo en plakjes avocado. Serveer de spitskool-venkelsalade erbij.