Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Redefine meat burger op brioche met Beemster Valery en funky rauwkostsalade

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
PLNT burger op brioche met Beemster Valery en funky rauwkostsalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Beemster Valery aardappels
  • 1 stuks rode ui
  • 2 el (vegan) yoghurt voor de dressing
  • 200 gram spitskool
  • 600 gram koolrabi
  • 1 stuks rode peper
  • 15 gram koriander
  • 320 gram Redefine meat burger
  • 4 el (vegan) yoghurt voor de saus
  • 100 gram rode mosterdblad
  • 300 gram pomodori tomaatjes
  • 4 stuks (vegan) hamburgerbroodjes

In Huis

  • olie en boter om te bakken
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 0.5 tl zout
  • 4 el (vegan) mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Was de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout, verdeel over een bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
  3. Snij de rode ui in dunne halve ringetjes. Meng met de rode wijnazijn.
  4. Meng in een slakom het citroensap met de mosterd, yoghurt, (milde) olijfolie, peper en de aangegeven hoeveelheid zout. Snij de spitskool in hele fijne sliertjes. Meng met de dressing. Beetje meer spitskool mag ook! Aan de proefkeuken lunchtafel gaat deze salade altijd schoon op.
  5. Schil de koolrabi goed (met name de onderkant, die is taai). Snij in dunne plakken van 0.5 cm en dan in grote lucifers. Snij de rode peper in halve ringetjes (laat de zaadlijsten zitten voor meer pit). Snij de koriander grof. Meng met de spitskool.
  6. Bak de burgers in een koekenpan tot ze bruin zijn aan beide zijden.
  7. Maak intussen de saus. Meng de yoghurt met de mayonaise en breng op smaak met peper en een beetje zout.
  8. Was de mosterdbladsla en snij de pomodori tomaatjes in kwartjes. Bewaar een deel van beide voor op het broodje en doe de rest in de sla.
  9. Bak de broodjes 3 minuten af in de warme oven, let op dit gaat hard!
  10. Beleg de broodjes met saus, mosterdblad, tomaatjes, de burger, een schepje salade en ingelegde uitjes. Eet de aardappeltjes en rest van de salade erbij. Bon apetit!