PLNT burger op brioche met gegrilde maiskolven, gekaramelliseerde rode ui en zomerse salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 35-40 minuten
PLNT burger met mais rode ui en salade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks maiskolf
  • 2 stuks rode ui
  • 150 ml (vegan) yoghurt
  • 2 stronkje roodlof
  • 1 stuks komkommer
  • 4 stuks PLNT burger
  • 2 stuks pruimtomaten
  • 4 stuks vegan brioche bol
  • 40 gram oude kaas
  • naar smaak landcress

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 tl suiker
  • 0.5 tl nootmuskaat
  • 1 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak ketchup en/of (vegan) mayo
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de ovengrill voor als je die hebt.
  2. Breng een pan water (zonder zout) aan de kook voor de mais. Verwijder het kontje, de bladeren en draden van de maiskolven. Kook ca. 7 minuten, het hoeft nog niet helemaal gaar. Giet af en boen droog. Besprenkel met olie, peper en zout. Leg ze ca. 7-10 minuten onder de ovengrill. Keer regelmatig. Als je geen ovengrill hebt, gebruik een grill- of koekenpan.
  3. Snij de rode ui in ringen. Verwarm een scheutje olie in een kleine koekenpan en fruit tot glazig. Voeg de balsamicoazijn, rode wijnazijn, suiker en nootmuskaat toe. Laat zachtjes inkoken. Hoe langer het opstaat, hoe lekkerder.
  4. Maak in een saladeschaal een dressing van de (vegan)yoghurt, (vegan) mayo, mosterd, citroensap, olijfolie extra vierge, zout en peper. Pers de knoflook erbij.
  5. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Was de komkommer en snij in halve maantjes. Snij bij de helft(!) van de mais de korrels van de kolf en meng samen met de roodlof en komkommer door de dressing. Halveer de rest van de kolven zodat je 1 stuk p.p. hebt.
  6. Verwarm een grillpan.
  7. Smeer de burgers in met een beetje olie. Bak in een grillpan 3-4 minuten per kant.
  8. Snij de tomaten in plakjes.
  9. Snij de broodjes open en bak ze aan beide zijden (in de grillpan) tot er grillstreepjes ontstaan.
  10. Beleg de broodjes met wat landcress, plakjes tomaat, de burgers, gekaramelliseerde rode ui en ketchup/(vegan)mayo naar smaak. Serveer met de salade en maiskolven.