PLNT Gyros op stokbrood met (vegan) yoghurtsaus en een Griekse salade met (vegan) feta

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
PLNT Gyros op stokbrood met vegan yoghurtsaus en een Griekse salade met vegan feta | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks rode ui
  • 5 stuks pruimtomaten
  • 1 stuks komkommer
  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 2 stengel bleekselderij
  • 100 gram (vegan) feta
  • 2 stuks stokbrood
  • 2 bakje PLNT Gyros reepjes
  • 150 gram Griekse (vegan) yoghurt
  • 2 el munt
  • 2 el peterselie

In Huis

  • 2 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl gedroogde oregano
  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de rode ui en snij in dunne halve ringen. Doe in een kommetje met de rode wijnazijn, peper en zout. Zet weg.
  3. Snij de tomaten in partjes, de komkommer in halve maantjes, de paprika in dunne reepjes. Snij het de wat lichtere stelen bleekselderij in dunne plakjes. Doe samen in een slakom en kruimel de aangegeven hoeveelheid (vegan) feta erover. Meng vlak voor (!) het serveren de azijn met ui en de olijfolie extra vierge erdoor. Breng op smaak met gedroogde oregano, peper en genoeg zout.
  4. Bak het stokbrood 6-8 minuten af. Verdeel in stukken (1 stuk p.p.).
  5. Bak de PLNT gyros in olie in een koekenpan een beetje knapperig.
  6. Doe de (vegan) yoghurt in een bakje met zout en peper. Pers er een klein teentje knoflook bij - als er nog een groen loofje zit, verwijder die. Hak de muntblaadjes en peterselie fijn en meng ongeveer de helft(!) door de (vegan) yoghurt. Garneer de salade met de andere helft.
  7. Serveer de gyros op stokbrood met een goede schep (vegan) yoghurtsaus. Serveer de Griekse salade erbij. Je kan ook wat van de salade op het broodje doen als je dat lekker vindt.
  8. Wist je dat PLNT nog meer lekkere dingen maakt en dat die te koop zijn in de Crisp app?