Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

PLNT vissticks met Beemster Valery’s en funky coleslaw

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
PLNT vissticks met Beemster Valery’s en funky coleslaw | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram Beemster Valery aardappels
  • 500 gram witte kool
  • 1 stuks peen
  • 200 gram (ca.) chioggiabiet
  • 150 gram (amandel)yoghurt
  • 2 tl karwijzaad
  • 2 bak PLNT vissticks
  • 10 gram peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 el (vegan) mayo
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 1 el citroensap (mag uit een flesje)
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappeltjes en snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 minuten in de oven.
  3. Snij de witte kool in zo dun mogelijke sliertjes. Schil en rasp de peen en chioggiabiet grof. Doe in een slakom en voeg wat zout toe. Kneed een minuut lang met je handen, dan worden de groenten lekker zacht.
  4. Maak een dressing van (amandel)yoghurt, (vegan) mayo, mosterd, citroensap en peper. Pers de knoflook erbij (verwijder het groene loofje als dat erin zit). Meng door de gemasseerde groenten.
  5. Rooster het karwijzaad kort in een droge koekenpan tot het begint te geuren. Roer door de coleslaw.
  6. Verwarm olie in de eerder gebruikte koekenpan en bak de PLNT vissticks in ca. 8 minuten warm en knapperig.
  7. Hak de peterselie fijn en meng door de coleslaw.
  8. Serveer de coleslaw met de PLNT vissticks en gebakken aardappeltjes met wat mayo – meng eventueel wat yoghurt en grove mosterd door de (vegan) mayo voor extra effect.