PLNT vissticks met chilisaus, Frieslander aardappelen en coleslaw

Vegetarisch, Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
PLNT vissticks met aardappelen en coleslaw | maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1000 gram Frieslander aardappelen
  • 200 gram peen
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 400 gram spitskool
  • 150 gram (vegan) yoghurt
  • 1 bosje radijs
  • 400 gram PLNT vissticks
  • naar smaak chilisaus

In Huis

  • 3 el (vegan) mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 el citroensap (uit een flesje)
  • 1 teentje knoflook
  • olie en (vegan) boter om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de aardappelen. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Boen de aardappelen (bewaar 1 a 2 voor de soep), halveer eventueel grotere exemplaren. Kook in 8-10 minuten beetgaar (NB. Wil je minder werk? Snij de aardappelen in stukken en bak ze in de oven*).
  3. Schil en rasp de peen en hak de peterselie fijn. Rasp ook de spitskool of snij heel fijn. Doe samen met de (vegan) mayo, amandelyoghurt, mosterd, citroensap, peper en zout in een kom. Pers de knoflook erbij. Kneed een minuut lang met je handen, dan worden de groenten lekker zacht.
  4. Snij de radijsjes in kwarten en voeg bij de coleslaw.
  5. Giet en spoel de aardappelen koud af. Snij in stukken. Bak ze in een grote koekenpan op hoog vuur (eventueel in delen), in een ruime hoeveelheid goed hete olie en (vegan) boter bruin en krokant. Schud af en toe om.
  6. Bak de PLNT vissticks in een koekenpan met olie in ca 8 minuten warm en knapperig.
  7. Serveer met de chilisaus, gebakken aardappeltjes en coleslaw.
  8. * Verwarm de oven voor op 220 graden. Schrob de aardappelen schoon. Snij in stukken. Hussel in een mengkom met flink olie, peper en zout en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster bruin en gaar in 25-30 min.