Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

PLNT vissticks met mais-aardappelpuree en broccoli met chili-limoenolie

Vegan

  • Totale tijd minuten
PLNT vissticks met mais aardappelpuree en broccoli met chili limoenolie | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Frieslander aardappelen
  • 2 stuks broccoli
  • 2 stuks maiskolf
  • 1 stuks limoen
  • 0.5 stuks rode peper
  • 2 stuks bleekselderij
  • 2 pakje PLNT vissticks

In Huis

  • olie om te bakken
  • 30 gram vegan boter
  • 150 ml water voor de mais
  • 3 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Zet op in koud water met zout en kook in 15-20 minuten gaar.
  3. Snij de broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven. De broccoli mag een beetje bruin kleuren.
  4. Snij de maiskorrels met een scherp mes rustig van de kolf. Kook de korrels in een pannetje met de aangeven hoeveelheid vegan boter en water in 10-15 minuten gaar.
  5. Rasp de limoenschil en hak de rode peper heel fijn (met pitjes als je van pittig houdt). Meng met de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout.
  6. Snij de bleekselderij in dunne halve maantjes.
  7. Giet de aardappels af en stamp tot puree (bewaar wat kookvocht). Roer de bleekselderij en mais incl. aanhangend vocht erdoor. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en voldoende zout.
  8. Bak de PLNT vissticks in een koekenpan met olie in ca 8 minuten warm en knapperig.
  9. Snij de limoen in partjes. Serveer de PLNT vissticks met de partjes limoen, mais-aardappelpuree en broccoli. Besprenkel met de chili-limoenolie.